Lorena Puican

Lorena Puican

Soprana Lorena Puican  a absolvit Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima" din Cluj Napoca la secția canto clasic. În timpul studiilor a primit numeroase burse pentru a participa la cursuri de măiestrie pentru a-și îmbunătăți tehnica vocală și interpretarea, cu personalități precum Viorica Cortez, Vincent Liotta, Maria Slătinaru, Vlad Iftinca, Giuseppe Sabbatini, Carsten Wittmoser, Axel Bauni, Ioana Bentoiu, Margit Klaushofer, Luisella Germano, Ramon Vargas, Paolo Bosisio, Nelly Miricioiu.

În 2018, a primit bursa ISA18, oferită de Conservatorul "MDW" din Viena, unde a cântat la Baden, Austria, în cadrul unui concert dirijat de Vladimir Kiradjiev.

In timpul studiilor generale de la Liceul de Muzică și Arte Plastice Alba Iulia, a participat la concursul de muzică ușoară ,,Un copil, o minune!” unde a câștigat premiul 1. De asemena, a cântat la nenumărate evenimente, printre care se numără și ,,Atipic Beauty" de la Casino Cluj in 2018. In 2019 participă la spectacolul ,,O poveste Românească", spectacol organizat la Opera Națională Română cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Lorena Puican a cântat în nenumărate concerte, inclusiv în Wattwil și Domul din Gallen, Elveția, la Opera Națională Română din Cluj în două concerte susținute sub auspiciile Familiei Regale a României, cu Orchestra Filarmonicii Cluj în 2017 și 2018 și cu Orchestra Operei Maghiare din Cluj, condusă de dirijorul german Bernhard Steiner în
2018.

În 2017 a câștigat Premiul pentru Creație Feminină (rol principal) la Festivalul Operelor Independente de la Iași, iar din același an face parte din studioul de operă ,,Lya Hubic" al Operei Naționale Române din Cluj Napoca.  În 2018 a debutat pe scena operei din Cluj cu rolul Bertha Gorgon (Dendrino-Lăsați-mă să cânt) și cu La Ciesca (Puccini- Gianni Schicchi).

În martie 2019, a cântat la Balul Operei și a fost distinsă cu premiul Alexandru Fărcaș pentru tinere talente, iar în mai, la numai 25 de ani, a debutat la Opera Națională Română Cluj cu rolul Mimi (Puccin-La Boheme) condusă de David Crescenzi.