George Bucur

George Bucur

Născut la Brăila, George Bucur a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani in cadrul Societăţii Filarmonice Lyra, urmând cursurile de pian sub îndrumarea domnului profesor Gheorghe Chitic. La vârsta de 14 ani, având deja în palmares rezultate notabile la concursurile pianistice, susţine examenul de admitere la Liceul de Arte “Haricleea Darclée” din Brăila, continuându-şi studiile la clasa doamnei profesor Adriana Novac.

Următorul pas, firesc de altfel în acest parcurs al devenirii sale profesionale, a fost Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a studiat cu profesori de renume precum Georgeta Barnea, Valentina Sandu-Dediu, Dan Buciu, Dan Dediu. În luna iunie a anului 2010, la absolvirea cursurilor de master în cadrul aceleaşi universtăţi, secţia Stilistică dirijorală specializarea Dirijat cor academic, la clasa prof. univ. dr. Mihail Diaconescu, participă la proiectul “De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, unde obţine Premiul I.

Activitatea sa profesională se desfăşoară de mai bine de 25 de ani, ca profesor de pian, corepetitor şi dirijor al corului academic “Divina Armonie”.