feher izabella

Născutăîn 1982 la Odorheiu Secuiesc, studiile muzicale și-a început la vârsta de 6 ani cu dna prof. Orosz-Pál Margit, după care a continuat pianul sub îndrumarea prof. Farkas Rozália. Au urmat 5 ani de studii muzicale la Academia de MuzicaGh. Dima, ClujNapoca, la sectia de pedagogie muzicală, respectiv pian, profesorul de specialitate fiind dna. Monica Noveanu. Între anii 2005-2007 își continuă studiile de Masterat in Arta Muzicală, tot la Cluj.

Din anul 2005 esteprofesor de pian la Liceul de Arte Dr.Palló Imre din Odorheiu Secuiesc. Participă cu elevii la diferite concursuri si festivaluri de pian organizate in tară.
La Festivalul Johann Sebastian Bach din ClujNapoca, unul dintre elevii săi – care este nevăzător – a luat Premiul Mare. Începând din anul 2008 organizează la Liceul de Muzică, cu catedra de pian, recitaluri la 4 mâini, care se bucură de mare succes. Profesional, activează la diferite concerte alături de colegi solisti la canto respectivvioară.Este activă la diferiteevenimenteorganizate de cătreșcoalășiprimărie. De mai bine de 10 ani este pianistul corului numit Székely Dalegylet, care a sărbătorit anul trecut aniversarea de 150 de ani de la fondarea sa. A participat la câteva piese de teatru muzicale alături de ansamblul de teatru Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc.
Este membru al corului Alla Breve din Odorheiu Secuiesc, cu care au multe concerte atât în țară cât si in străinătate.