Erica Agnes Cadar

Erica s-a născut în 2004, în Bucureşti, iar de la vȃrsta de 4 ani a descoperit pianul

Iniţial s-a “jucat” cu el la grădiniţă, dar de la nici 6 ani a pornit în aventura numită muzică, începand cursurile Şcolii de Arte nr 1- Iosif Sava din Bucureşti, la secţia pian, cu regretata profesoară Maria Diaconeasa.
În paralel cu Scoala de Arte Iosif Sava a urmat cursurile Scolii Gimnaziale “Herăstrău” din Bucureşti, timp de opt ani fiind elevă la două şcoli în acelaşi timp;

In decursul anilor a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, adunȃnd pȃnă în prezent peste 50 de premii şi medalii, 25 dintre ele fiind de Premiul I sau Premiul de Excelenţă.

Recunoaşterea internaţională a fost primită încă din clasele mici, la concursuri precum Pro Piano International, Tudor Dumitrescu ( în Romania) sau “International Competition Youth Academy Award” al Academiei de Arte, Roma, “International Contest Piano Talents”- Milano, ( în strainătate).

în prezent este elevă a Colegiului Naţional Ion Luca Caragiale, în clasa a IX-a şi studiază în continuare pianul, în privat, cu d-na profesoară Viorica Nistoroiu iar atunci cȃnd de plictiseste de “clasic”, studiază muzica modernă ( de la Scott Joplin, pȃna la Queen, de la la Etta James si Nina Simone şi pană la Christina Aguillera sau Lady Gaga).

Nu i-a rămas indiferentă nici performanţa vocală, chiar dacă încă nu are un profesor de canto însă şi-a propus, pentru viitor, să îşi dezvolte şi această latură.