amira magdalena curus

 

Amira-Magdalena Curus, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti în anul 2009, are în portofoliu o experiență bogată în arta pianistică, câștigând multiple premii internaționale la concursuri în România și în afara granițelor : George Georgescu, Miniatură Romantică, Pro Piano, Olimpiade naţionale, Concursuri naţionale de tehnica pianistică şi interpretare: C.Czerny (Piatra Neamţ), Lira de Aur (Suceava).
Tânăra pianistă, în prezent profesoară de pian în București și fondatoare a școlii de muzică “Ad Libitum Piano”, a colaborat cu diverse instituții culturale, ambasade și fundații pentru a da viață unor proiecte inovatoare ce depășesc tiparele clasicelor concerte și s-a implicat în organizarea unor evenimente de anvergură, totul pentru a readuce în atenția publicului tânăr muzica clasică și nu numai. Au existat de-a lungul timpului mai multe colaborări cu Orchestra Culturală Momentum, în prezent Rotary Momentum Orchestra din Ploieşti, însă cel mai important rol a fost cel de organizator al concertului caritabil organizat în anul 2012 în parteneriat cu Fundația Constantin Dumitru şi Ambasada Marii Britanii la București, în colaborare cu Asociația Culturală Momentum (înființată de Vlad Mateescu – dirijor), un concert ce a adus la Sala Radio peste 600 de oameni de toate vârstele şi personalităţi de renume.

De asemenea, în 2015 a fost invitată să participe la Festivalul George Enescu prin prisma evenimentului tematic Pianocktail, în cadrul proiectului Bucureştiul Creativ. Pianocktail este inspirat din cartea “Spuma zilelor” de Boris Vian. Proiectul este, în fapt o pianină transformată şi modificată, astfel încât să poată da gust muzicii, la propriu. Principiul de funcţionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (în momentul apăsării clapelor) către electrovalvele conectate la sticlele cu băuturi, impuls care deschide electrovalvele, dozând astfel lichidul din recipient şi formând un cocktail. Astfel, în toamna lui 2015 Rapsodia lui Enescu a fost transformată în Esenţă.