amira magdalena curus

Amira Magdalena Curus, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti, în anul 2009, are în portofoliu o experiență bogată în arta pianistică, câștigând multiple premii internaționale la concursuri în România și în afara granițelor: George Georgescu, Miniatură Romantică, Pro Piano,
Olimpiade naţionale, Concursuri naţionale de tehnica pianistică şi interpretare: C.Czerny (Piatra Neamţ), Lira de Aur (Suceava).

Tânăra pianistă, în prezent și profesoară de pian în București, a colaborat cu diverse instituții culturale, ambasade și fundații pentru a da viață unor proiecte inovatoare ce depășesc tiparele clasicelor concerte și s-a implicat în organizarea unor evenimente de anvergură, totul pentru a readuce în atenția publicului tânăr muzica clasică și nu numai.

Organizator al concertului caritabil organizat în parteneriat cu Fundația Constantin Dumitru şi Ambasada Marii Britanii în România, în colaborare cu Asociația Culturală Momentum (înființată de Vlad Mateescu, Dirijor), în anul 2012, un concert ce a adus în Sala Radio peste 600 de oameni, de toate vârstele şi personalităţi de renume.

Multiple colaborări cu Orchestra Culturala Momentum, în prezent Rotary Momentum Orchestra – Ploieşti. De asemenea, în 2015 a fost invitată să participe în cadrul Festivalului Enescu în proiectul Bucureştiul Creativ – prin intermediul proiectului Pianocktail – Pianocktail este inspirat din cartea ’’Spuma zilelor’’, de Boris Vian. Proiectul este, în fapt, o pianină transformată şi modificată, astfel încât să poată da gust muzicii, la propriu. Principiul de funcţionare este reprezentat de transmiterea unui impuls electric (în momentul apăsării clapelor) către electrovalvele conectate la sticlele cu băuturi, impuls care deschide electrovalvele, dozând astfel lichidul din recipient şi formând un cocktail. – http://concurs.festivalenescu.ro/pianocktail/ . Astfel ca, în toamna lui 2015, Rapsodia lui Enescu a fost transformată în Esenţă.