Alice Untea

Alice Untea

A perceput de mică armonia sunetelor, amplificată de lumina orașului natal, Râmnicu Sărat, unde a urmat cursuri de muzică în diferite instituții. Profesorii excelenți pe care i-a avut la Liceul de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău au inițiat-o în arta interpretării.

A absolvit Universitatea Națională de Muzică în cadrul Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, iar actualmente este masterandă la secția Sinteză Muzicologică.

A participat la diverse concursuri și evenimente culturale, având în palmares peste 60 de diplome locale, județene și naționale, printre care participări individuale, cât și cu elevii săi în diverse locuri precum: Casa Memorială ”George și Agatha Bacovia”, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării, recital la Palatul Parlamentului, Palatul Știrbei, Teatrul Elisabeta, Centrul Cultural din Buftea, scena Universității de Muzică etc.

Are o experiență de aproximativ 6 ani în calitate de cadru didactic în diferite școli din București, recent activând în cadrul Centrului Educațional ”Cătălin Crișan”, dar și o colaborare încununată cu succes împreună cu actrița Daniela Nane și Adrian Daminescu în proiectul ”Atelierul cu Jucării”, o piesă de teatru muzical amuzantă și surprinzătoare.

Își dorește să promoveze în continuare muzica de calitate și să pună în lumină valorile artei.